Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Яхния с коприва и нахут

Яхния с коприва и нахут

Яхния с коприва и нахут
Снимка: Росица Петрова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Проста и полезна, а и много вкусна - тази яхния с коприва и нахут може да си хапвате без угризения по това време на годината"

Необходими Продукти

  • нахут - 400 г сварен (консервиран)
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • коприва - 150 г връхчета
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • джоджен
  • девесил
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре копривата и я бланширайте във вряща вода за 1-2 минути, колкото да омекне. След това я отцедете и нарежете на ситно.

Нарежете също лука и морковите.

Загрейте олиото и задушете лука и морковите за няколко минути.

Прибавете сварения и отцеден нахут, лъжица брашно, червен и черен пипер и разбъркайте.

Налейте около литър гореща вода и оставете постната яхния да къкри 15 минути.

След това добавете копривата, пресните джоджен и девесил, както и сол на вкус.

Гответе постната яхния с коприва и нахут още 10 минути, след което сервирайте.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: