Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Охладена грахова супа

Охладена грахова супа

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Охладена грахова супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • копър - 1 връзка, накълцан едро
  • грах - 275 г, замразен
  • сметана - 75 мл
  • лимонов ликьор - 1 с.л., лимонов шнапс
  • лук - 1 с.л., на ситно
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • мента - 1 с.л., на ситно, нарязана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копърът се се слага в 1.2 л вода и се оставя да къкри за 10 мин., след което бульонът се прецежда. Грахът, сметаната, лимоновият ликьор и лукът се блендират.

Поръсва се със солта и пипера. Добавя се бульонът към пюрираната смес и се разбърква до получаването на гладка смес. Супата се прецежа и се прехвърля в метална купа.

По-голяма купа се пълни с ледена вода, в коятo се слага по-малата купа. Разбърква се, докато супата се охлади напълно. Сервира се поръсена с ментата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: