Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Бишкотен сладкиш с ванилов крем и карамел

Бишкотен сладкиш с ванилов крем и карамел

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Бишкотен сладкиш с ванилов крем и карамел2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Готови ли сте за това кулинарно предизвикателство? Стъпка по стъпка - страхотен сладкиш ще приготвите"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 36 бр. Савоярди
  • мляко - 1 кутия карамелизирано кондензирано (400 г)
  • За крема
  • прясно мляко - 400 мл
  • ванилов крем - 1 пакетче (без варене), 70 г
  • За сиропираните бишкоти
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 2 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче (0.2 г)
  • За карамелената заливка
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 100 мл
  • лешници - за поръсване (едро счукани)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете сместа за сиропираните бишкоти, като затоплите млякото със захарта и ванилията.

След това потопете бишкотите леко в течността и ги наредете на дъното на правоъгълна тава. Залейте ги с кондензираното мляко.

След това покрийте с още бишкотите, потопени в течността. Изсипете върху тях приготвения с прясното мляко ванилов крем и загладете повърхността.

Оставете сладкиша в хладилника, докато приготвите заливката от карамела.

Карамелизирайте захарта и я свалете от котлона. Изчакайте да поизстине, налейте водата и върнете обратно на огъня.

Изчакайте да се посгъсти, след това свалете от котлона, отново изчакайте да изстине и залейте сладкиша.

Поръсете бишкотената торта със счукани лешници.

Оставете за малко в хладилника и сервирайте на вашите гости, поръсена с какао.

Бишкотеният сладкиш с ванилов крем и карамел е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: