Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Студени сандвичи със сьомга и домашни хлебчета

Студени сандвичи със сьомга и домашни хлебчета

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k17k12
Студени сандвичи със сьомга и домашни хлебчета
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
16/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Сложете тънки филенца от пушената сьомга, различни свежи салатени листа и нарязани чери доматки. Затворете студените сандвичите и поднесете Разкош!"

Необходими Продукти

  • За хлебчетата
  • вода - 110 мл
  • мая - 10 г жива
  • олио - 30 мл
  • брашно - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • За пълнеж
  • сьомга - 150 г, пушена
  • крема сирене - 4 ч.л. с връх
  • салатени листа - 2 шепи (рукола, лолло росо и други)
  • магданоз - 2 с.л., накълцан
  • чесън - 1 скилидка, пресован
  • сол - 1 щипка
  • чери домати - около 12 бр.
  • зехтин - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти омесете тесто за хлебчетата. Нарочно в него има повече олио, защото така стават по-меки и по-подходящи за сандвичи. Колкото до маята, не е нужно да я разтваряте предварително, просто я натрошете към брашното.

От полученото гладко тесто оформете 4 или 5 топчета и ги сложете на разстояние във тавичка, покрита с хартия за печене. Оставете да втасат, докато хубаво бухнат -30-40 минути.

Изпечете малките питки на 190 °C в предварително загрята фурна. Оставете да изстинат.

За пълнежа на вкусните студени сандвичи смесете накълцания магданоз със пресования чесън, малко сол и зехтин.

Разполовете всяко хлебче и намажете едната половинка със тази свежа смес. Другата половинка намажете със крема сирене.

Сложете тънки филенца от пушената сьомга, различни свежи салатени листа и нарязани чери доматки.

Затворете студените сандвичи със сьомга и домашни хлебчета и поднесете. Много са вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: