Начин на приготвяне
Тестото се замесва по обичайния начин, покрива се с стреч фолио за около час, преди да се оформи.
След като втаса тестото за хляб се разделя на две топки. Едната топла се разточва на правоъгълник и се навива на руло и се поставя в намаслена правоъгълна форма.
Поръсва се с брашно и се правят протези със скалпел или остър нож.
Втория хляб се оформя на топка, поставя се в намазана тавичка с дм 22 см, с остър нож се прави разрез през средата, намазва се с белтък и се украсява с микс от семена.
Оставят се за 10-15 минути, да постоят, за да втасат още веднъж домашните хлябове, преди да се сложат във фурната, да се пекат.
На дъното на фурна сложих тавичка с вода.
Изпекох домашни хлебчета в два варината на 170°C до готовност.