Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашни хлебчета в два варината

Домашни хлебчета в два варината

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Домашни хлебчета в два варината
Снимка: Дони Ники
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"С тази рецепта имате цели два красиви домашни хляба, които може да използвате дори при специални герои"

Необходими Продукти

  • вода - 350 мл топла
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • мая - 25 г мая (прясна)
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • за активиране на маята
  • олио - 3 с.л.
  • микс от семена - слънчогледови, тиквени, маково и ленено семена
  • брашно - около 1 кг
  • белтък - за намазване на кръглия хляб
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се замесва по обичайния начин, покрива се с стреч фолио за около час, преди да се оформи.

След като втаса тестото за хляб се разделя на две топки. Едната топла се разточва на правоъгълник и се навива на руло и се поставя в намаслена правоъгълна форма.

Поръсва се с брашно и се правят протези със скалпел или остър нож.

Втория хляб се оформя на топка, поставя се в намазана тавичка с дм 22 см, с остър нож се прави разрез през средата, намазва се с белтък и се украсява с микс от семена.

Оставят се за 10-15 минути, да постоят, за да втасат още веднъж домашните хлябове, преди да се сложат във фурната, да се пекат.

На дъното на фурна сложих тавичка с вода.

Изпекох домашни хлебчета в два варината на 170°C до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: