Вишнева торта с бишкоти

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Вишнева торта с бишкоти2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • бишкоти - около 500 г
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • коняк - 1/2 ч.ч.
  • за крема
  • масло - 125 г краве
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • орехи - 150 г (смлени)
  • ванилия - 1 пакетче
  • за желето
  • компот от вишни - 1 бр.
  • желатин - 1 с.л.
  • плодове - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте размекнатото краве масло със захарта, докато се получи пухкав крем и лека-полека, докато не преставате да бъркате, добавете орехите, млякото и ванилията.

На дъното и по стените на тортената форма наредете ред бишкоти (без тези по стената на тавата), като предварително ги потопите в смесените коняк и прясно мляко. Намажете ги с крем, сложете следващ ред потопени в мляко и коняк бишкоти, пак крем, пак бишкоти. Накрая приключете с крем.

Сложете тортата в хладилника.

Пригответе желето:

Накиснете желатина в 3-4 с.л. вода, докато набъбне, и след това го разтопете на водна баня.Оставете го встрани, за да се охлади.

Загрейте сока от компота. Като не позволявате да заври, сипете в него желатина и разбърквайте, докато получите гладка смес. Изцедете чрез марля и оставете да се охлади.

Подредете добре вишните от компота върху тортата. Когато желатиновата смес започне да се желира, я изсипете върху вишните и отново сложете тортата в хладилника, за да се стегне напълно.

Стегналата вече торта може да освободите от формата и да пристегнете с панделка - така ще изглежда стилно и няма да се разпадне. Допълнете тортата със свежи плодове отгоре за украса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Много ми харесва ! Благодаря за рецептата ?
09.04.2016 10:11