Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пъстърва с лимоново-чесново масло

Пъстърва с лимоново-чесново масло

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пъстърва с лимоново-чесново масло1 / 2
07/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пъстървa - 4 бр.
  • сол
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • За ароматното масло
  • масло - 40 г
  • магданоз - 1 стрък
  • чесън - 1 скилидка (счукан)
  • лимонова кора - 1 ч.л. (настъргана)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете магданоза на дребно.

Прибавете чесъна към размекнатото масло. Добавете и останалите продукти за лимоново-чесновото масло. Разбъркайте добре.

Увийте купата във фолио и я сложете в хладилника да стегне сместа.

Измийте рибата и я почистете. Посолете я добре от всички страни и я залейте с лимонов сок. Поръсете с черен пипер и я оставете да престои така 20-30 минути, за да поеме маринатата.

Направете разрези от двете страни на рибата. Във всеки разрез сложете парче от лимоново-чесновото масло, както и вътре в корема на рибата. Сложете и по няколко резенчета лимон. Завийте в намаслен лист алуминиево фолио.

Печете рибата на грил за около 20 минути и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: