Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Свински език в чесново масло

Свински език в чесново масло

Свински език в чесново масло
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Зверски вкусно мезе за червено вино, да се консумира само от мераклии"

Необходими Продукти

  • свински език - 2 бр.
  • масло - 50 г
  • чесън на прах - 1 ч.л (може и пресен)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинския език и сложете да се вари, когато образува пяна я оберете. Към края на варенето овкусете със сол, когато е сварен езикът извадете и след като се охлади леко го обелете от горната страна.

Нарежете на тънки парчета и пригответе чесновото масло, като разтопите маслото в тиган и прибавите чесъна на прах.

Ако обичате пресен чесън можете да направите мезето с него.

Можете да сложите парченцата език в маслото и леко да запържите, а може и само да полеете със него готовия подреден език в чинии.

Свинският език в чесново масло е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: