Начин на приготвяне
Смесете содата бикарбонат с киселото мляко и оставете да се активира.
Разбийте яйцето. Добавете киселото мляко и разбъркайте. Смесете бакпулвера при брашното, добавете щипка сол и захар. Обединете сухата и течната смес. Добавете 2-3 с.л. Зехтин и започнете да омесвате хляба.
Намажете готовото тесто със зехтин и направете разрези с ножа, за да се изпече по-равномерно. Поръсете с микса от ядки и семена и прехвърлете в тавичка. Поставете хляба в загрята на 200 С фурна.
Намалете на 180 С и печете за 30 мин.
Приготвене чесновото масло като първо разбиете маслото в купа. Добавете нарязан наситно магданоз и пресовани скилидки чесън. Посолете и сервирайте с изпечения хляб.