Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бърз хляб с чесново масло

Бърз хляб с чесново масло

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Бърз хляб с чесново масло
Снимка: Храна за Душата
1 / 3с Видео
24/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Няма да ви отнеме много време да го приготвите, а всички вкъщи ще останат доволни"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 600 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • семена микс /тиквени, слънчогледове и тн/ - 50 г
  • масло - 150 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • магданоз - връзка
  • сол, черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете содата бикарбонат с киселото мляко и оставете да се активира.

Разбийте яйцето. Добавете киселото мляко и разбъркайте. Смесете бакпулвера при брашното, добавете щипка сол и захар. Обединете сухата и течната смес. Добавете 2-3 с.л. Зехтин и започнете да омесвате хляба.

Намажете готовото тесто със зехтин и направете разрези с ножа, за да се изпече по-равномерно. Поръсете с микса от ядки и семена и прехвърлете в тавичка. Поставете хляба в загрята на 200 С фурна.

Намалете на 180 С и печете за 30 мин.

Приготвене чесновото масло като първо разбиете маслото в купа. Добавете нарязан наситно магданоз и пресовани скилидки чесън. Посолете и сервирайте с изпечения хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: