Начин на приготвяне
Почти няма домакиня, която да не е приготвяла домашен хляб (питка) за своето семейство. Начините за приготвянето им са хиляди. Няма нищо по-хубаво от разнасящия се аромат на току що изпечен хляб. А когато той е съчетан със масло и чесън, просто няма как да му се устои.
Искам да Ви предложа едни страхотни питки, поляти с чесново масло и запечено парче кашкавал.
От продуктите за питката замесваме меко тесто, оставяме го да втаса поне 1 час на топло. След като тестото е втасало, правим си питчици. Нареждаме ги в намаслена тавичка или върху хартия за печене.
Трябва да има разстояние между тях. Не е нужно да втасват. Не мажем с яйце. Правим си по няколко разрезчета на питките. Печем на 200 градуса за около 30 минути до зачервяване.
През това време си подготвяме чесновото масло. Чесъна минаваме през преса, маслото разтопяваме до полутечно.
Смесваме с нарязания на ситно магданоз и сол.
След като питките са готови, вадим от фурната и заливаме с чесновото масло - всяка една питка с помощта на лъжица. Покриваме с кърпа за около 10 мин.
Невероятен аромат и мирис!
Питките с чесново масло са готови.