Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия в чесново масло

Скумрия в чесново масло

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Скумрия в чесново масло
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Скумрията всички знаем как се прави, но тайната е в ароматния чеснов сос, който ще ви накара да искате още и още"

Необходими Продукти

  • скумрия - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • За масления сос
  • масло - 100 г
  • зехтин - 50 мл
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз
  • сол
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата почистете, нарежете на котлети и поръсете със сол и черен пипер. Маслото и зехтина загрявате в тиган в последствие добавяте счукани чесън и лимоновия сок.

След около 20 секунди добавете и нарязания на дребно магданоз и отстранете тигана от огъня. Полейте с тази смес рибата и оставете поне половин час за да се овкуси хубаво.

След това овалвате в галета и печете в тава, върху хартия за печене на 220 градуса около 25 минути като може по средата на времето да обърнете котлетите.

Получават се изключително ароматни и вкусни, хрупкави рибни парченца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: