Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Кето мусака с кайма и карфиол

Кето мусака с кайма и карфиол

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6421
Кето мусака с кайма и карфиол
Снимка: Валерия
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Как да имате 3 мусаки вместо 1 - аз разпределих в 3 малки тавички за три малки кето мусаки с кайма и карфиол"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г от свинско месо
  • карфиол - 450 г, накъсан на розички
  • черен пипер
  • червен пипер
  • куркума
  • сол
  • магданоз
  • див лук
  • краве масло - малко
  • за заливката
  • яйца - 3 бр.
  • крема сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Розичките карфиол се слагат в тава, покрита с хартия за печене.

Не се добавя нищо. Запичат се така на 200 °C за 10-15 минути.

След това се нарязват с нож или чопър на по-дребно.

Каймата се запържва, да се пръсне и смени цвета си.

Сваля се от огъня и към нея се прибавят карфиолът и подправките.

Всичко се обърква хубаво. След това се изсипва в тавичка.

Аз разпределих в 3 малки тавички за три малки мусаки. Добавя се малко краве масло.

Запича се на 190 °C за 10-15 минути мусаката с карфиол.

Накрая се разбиват яйцата с крема сиренето и сместа се разпределя в тавичките. Запича се до готовност кето мусаката с кайма и карфиол.

Да ви е сладко!

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: