Начин на приготвяне
Розичките карфиол се слагат в тава, покрита с хартия за печене.
Не се добавя нищо. Запичат се така на 200 °C за 10-15 минути.
След това се нарязват с нож или чопър на по-дребно.
Каймата се запържва, да се пръсне и смени цвета си.
Сваля се от огъня и към нея се прибавят карфиолът и подправките.
Всичко се обърква хубаво. След това се изсипва в тавичка.
Аз разпределих в 3 малки тавички за три малки мусаки. Добавя се малко краве масло.
Запича се на 190 °C за 10-15 минути мусаката с карфиол.
Накрая се разбиват яйцата с крема сиренето и сместа се разпределя в тавичките. Запича се до готовност кето мусаката с кайма и карфиол.
Да ви е сладко!
Източник: Вкусни рецепти с Валерия