Начин на приготвяне
Тиквата се обелва и почиства от семките. Количеството в рецептата е почистена тиква. Нарязва се на едри парчета. Залива се с вода и се вари до готовност. Отцежда се.
Към нея се добавя захарта и се пасира. Оставя се да изстине.
Маслените бисквити се натрошават. Маслото се разтопява. Към бисквитите се добавя маслото и се размесват добре.
Взима се форма за торта с падащ ринг. Маслените бисквити се разпределят по дъното, като се притискат с дъното на чаша.
В купата на миксера се изсипва сладкарската сметана. Разбива се. Портокалът се разрязва на две и се отцежда при сметаната, като не трябва да падат семки.
Добавят се заквасената сметана, канелата и тиквата. Сместа се разбива. Изсипва се във формата и се разнася равномерно.
Оставя се тиквеният сладкиш в хладилника да стегне няколко часа. Украсява се по желание.
Аз разбих още малко сладкарска сметана и с помощта на пош украсих тиквената торта по ръбовете и поръсих с захарни пръчици.
Тиквената торта без печене е лек и лесен за приготвяне десерт.