Солена тиквена торта

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Солена тиквена торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • тиква - 1 и ½ кг
  • магданоз - 3 с.л. (нарязан)
  • чесън - 3 скилидки
  • майонеза - 150 г
  • сол - 1 щипка
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • тиква - 1 и ½ кг
  • лимони - 1 бр.
  • червен пипер - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се настъргва на едро, залива се с горещото мляко и се задушава до омекване. Охлажда се и се смесва със солта, брашното, яйцата и в намазан с олио тиган се запържват палачинки.

Приготвя се крем от майонезата, нарязания на ситно чесън, червения пипер, магданозът и настърганата лимонова кора.

Палачинките се мажат с крем и се редят една върху друга. Тортата се оставя за 2 часа в хладилника и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: