Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мека тиквена торта с крем

Мека тиквена торта с крем

Румяна СтояноваРумяна Стоянова
Помощник Готвач
865893481
Мека тиквена торта с крем
Снимка: Румяна Стоянова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Опитайте да изчакате денонощие, докато тиквената торта стегне в хладилника, ако не успеете, както вероятно ще се случи, може да хапнете и след няколко часа"

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • яйца - 1 бр.
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 1/3 ч.ч.
  • тиквено пюре - 1 ч.ч. /готова печена/
  • бакпулвер - 1/2 пакетче, 5 г
  • канела - 1 ч.л.
  • За крема
  • печена тиква - 100 г
  • овче кисело мляко - 100 г
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното с бакпулвера. Добавяме канелата, яйце, тиквата, маслото /на стайна температура/ и меда. Разбъркваме добре с телена бъркалка.

Намазваме тавичка с диаметър 20 см с краве масло и изсипваме сместа. Печем на умерена фурна, предварително загрята на 180 градуса до готовност, проверяваме с клечка, при мен бяха около 15-20 мин. Но всяка фурна е различна, така че проверете със дървен шиш или клечка.

След като се изпече, извадете тавичката от фурната и обърнете блата върху метална решетка, за да изстине равномерно.

През това време си приготвяме крема за тиквената торта.

Изсипваме всички продукти за крема в блендер или разбъркваме на ръка до получаване на хомогенна смес.

Разпределяме крема върху изстиналия блат и прибираме тортата в хладилника.

Хубаво е тиквената торта с крем да престои едно денонощие, но ние нямахме търпение да я опитаме след няколко часа.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: