Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Тиквена торта без печене

Тиквена торта без печене

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Тиквена торта без печене
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
19/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Тиквената торта без печене е лек и лесен за приготвяне десерт."

Необходими Продукти

  • тиква - 800 г
  • маслени бисквити - 350 г
  • масло - 90 г
  • захар - 80 г
  • портокал - 1 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • сметана - 2/3 ч.ч.
  • заквасена сметана - 300 г
  • захарни пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и почиства от семките. Количеството в рецептата е почистена тиква. Нарязва се на едри парчета. Залива се с вода и се вари до готовност. Отцежда се.

Към нея се добавя захарта и се пасира. Оставя се да изстине.

Маслените бисквити се натрошават. Маслото се разтопява. Към бисквитите се добавя маслото и се размесват добре.

Взима се форма за торта с падащ ринг. Маслените бисквити се разпределят по дъното, като се притискат с дъното на чаша.

В купата на миксера се изсипва сладкарската сметана. Разбива се. Портокалът се разрязва на две и се отцежда при сметаната, като не трябва да падат семки.

Добавят се заквасената сметана, канелата и тиквата. Сместа се разбива. Изсипва се във формата и се разнася равномерно.

Оставя се тиквеният сладкиш в хладилника да стегне няколко часа. Украсява се по желание.

Аз разбих още малко сладкарска сметана и с помощта на пош украсих тиквената торта по ръбовете и поръсих с захарни пръчици.

Тиквената торта без печене е лек и лесен за приготвяне десерт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: