Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Яйчен крем»Натиас - испански млечен крем

Натиас - испански млечен крем

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Натиас - испански млечен крем1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Разхлаждащо студен млечен крем, от който ще искате още и още"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 6 бр. (само жълтъци)
  • захар - 5 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • лимонова кора - 1 с.л. (настъргана)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се нагрява, без да кипва, и към него се добавят половината канела и лимоновата кора. Оставя се да изстине.

Жълтъците се разбъркват със захарта до бяло. Брашното се разрежда с малко вода и се смесва с яйчената смес.

Млякото се прецежда, кипва се и се влива на тънка струйка в яйчената смес.

Всичко се разбърква и се нагрява на слаб огън, без да заври. Горещият крем се излива в купички и се охлажда. Поднася се студен, поръсен с канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Катя
Катя
Много е хубаво.Аз го изпробвах.
10.10.2014 16:28