Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Ябълково-шоколадова торта Парадайз

Ябълково-шоколадова торта Парадайз

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Ябълково-шоколадова торта Парадайз
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
27/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
14
"Все някога трябва да се престрашите да приготвите първата си торта от нулата - защо не днес?"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • ябълки - 5 - 6 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • за крема
  • крем - 1 бр. Оле ванилия (70 г)
  • прясно мляко - 400 мл
  • сметана - 150 мл
  • за шоколадовия крем
  • крем - 1 бр. шоколадов Парадайз (70 г)
  • прясно мляко - 300 мл
  • течен шоколад - 4 с.л.
  • за украса
  • малини
  • бисквитки орео
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата. Добавете захарта и продължете да разбивате до пухкав крем. Прибавете пресятото брашно с бакпулвера и разбъркайте добре. Обелете и настържете ябълките.

Изстискайте ги от сока. Застелете голяма тава (от печката) с хартия за печене. Разпределете ябълките и ги поръсете с 1 с.л. захар и канелата. Изсипете сместа върху ябълките и загладете.

Печете на 180 градуса около 20минути. Извадете и обърнете блата върху лист хартия.

Оставете да се охлади. Разбийте крема с прясното мляко. Разбийте сметаната и я прибавете при крема. Хубаво разбъркайте с шпатула. Нарежете блата на три еднакви части.

Поставете една лента, върху подходяща подложка с ябълковата част нагоре. Намажете с част от крема. Покрийте с втора лента блат и пак намажете с крем.

Покрийте с третия блат. Разбийте шоколадовия крем с млякото. Към него добавете разтопения шоколад и разбъркайте.

Залейте тортата с крема, като не се стараете да бъде гладко. Поръсете с натрошени бисквитки и малини.

Оставете шоколадовата торта в хладилника да престои за една нощ.

Ябълково-шоколадовата торта Парадайз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: