Крем Парадайз

Крем Парадайз
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Готовият крем Парадайз се насипва в купички, чаши или бурканчета, гарнира се със сметана и сладко по желание, след което е готов за сервиране."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. (само жълтъка)
  • захар - 4 с.л.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • брашно - 1 и 1/2 с.л.
  • нишесте - 2 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват с двата вида захар до кремообразна смес.

В друга купа се смесват брашното, нишестето и една четвърт от млякото. Разбъркват се, докато се обединят до еднородна гладка смес.

Останалото мляко се затопля на котлона и при непрекъснато бъркане на струйка се добавя към разбитите жълтъци.

След това се прибавя и кашата от брашно, нишесте и мляко.

Ваниловият крем се слага на котлона на ниска температура. Разбърква се непрекъснато, за да не стане на бучки. Когато се сгъсти, се дръпва от котлона и се оставя да изстине.

Сметаната се разбива и на няколко пъти се добавя към изстиналия ванилов пудинг. Разбърква се с леки въртеливи движения с помощта на шпатула.

Готовият крем Парадайз се насипва в купички, чаши или бурканчета, гарнира се със сметана и сладко по желание, след което е готов за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: