Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Сладки пънчета за празник

Сладки пънчета за празник

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Сладки пънчета за празник
Снимка: Дони Ники
2 / 4
20/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Сладки Пънчета за малки големи пакостните с повод и без повод"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 5 с.л. с връх(125 г)
  • брашно - 5 с.л. с връх (125 г)
  • есенция - по желание
  • За крема
  • масло - 250 г
  • кондензирано мляко - 1 кутия (397 г)
  • орехи - 300 г леко запечени
  • сладко - 2 с.л.
  • кокосови стърготини - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата със захарта разбих с миксера за 10 минути, докато се получи гъста, пухкава смес, след което добавих пресятото брашно и есенцията и разбърках внимателно с шпатула, за да не спадне обемът на сместа.

В тавата на фурната, която застлах с хартия за печене, изсипах сместа и изпекох за 10 минути в загрята фурна на 170 г.

Още горещ пандишпановия блат, с помощта на хартията, завих на руло и оставих да се охлади.

През това време разбих мекото масло с миксера за 5 минути. Целта е да се получи гладка смес, към която се добавя кондензираното мляко на тънка струйка и се разбива на високи обороти още 6-7 минути. Получава се пухкав и маслен крем.

Намазва се вече охладения блат от вътрешната страна, по цялата дължина се слага домашно сладко и отново се навива на пандишпаново руло.

С останалия крем се намазва от всички страни рулото и се овалва в смлени и леко запечени орехи.

Поръсих и с кокосови стърготини. Оставих в хладилника за около час и нарязах на сладки Пънчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: