Испански орехов кекс

Нина НордНина Норд
Джедай
306
189
2k
08/05/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 967
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омекналото масло се разбива със захарта и се добавя яйцето. Добавят се млякото и две трети от брашното с бакпулвера. Разбърква се и се добавят орехите и стафидите.

Останалото брашно се изсипва на масата, върху него се изсипва сместа и с помощта на брашното се измесва тесто, което се меси десет минути.

В продълговата форма за кекс, намазана с масло и поръсена с брашно, се разпределя тестото и се оставя на топло за половин час.

След това се пече 1 час на 170 градуса. Кексът се вади от фурната, оставя се да изстине на решетка и се съхранява на хладно, завит в кърпа.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Dora Taneva Dorchester
Dora Taneva Dorchester
25.01.2020 18:57
Беше ми любопитно как ще се получи в кръгла кексова форма. Пробвах и не сбърках! Много вкусен и приятно различен кекс. Аз нямах стафиди, но и без тях е ок :) Добавила съм и снимка на срязано парче за любопитните.
0
0