Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата Цезар»Салата Цезар с пилешко филе и крутони

Салата Цезар с пилешко филе и крутони

Petya KPetya K
Новак
236
Салата Цезар с пилешко филе и крутони2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Салата Цезар - любимата класика, която да поднесем за едно вкусно похапване"

Необходими Продукти

  • зелена салата - 1 бр.
  • пилешко филе - 300 г
  • олио - 30 мл
  • пармезан - 50 г
  • яйца - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • За соса
  • жълтъци - 3 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • зехтин - 50 мл
  • каперси - 20 г
  • лимони - 1/4 бр.
  • За крутоните
  • хляб - 4 филии
  • зехтин
  • мащерка
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата.

Приготвяме соса, като в блендер като смесваме всички необходими съставки.

Овкусяваме пилешкото филе със сол и черен пипер. Загряваме олиото и запържваме до златисто. След като е готово, го нарязваме на жулиени.

Крутоните правим от нарязани на кубчета филиии хляб. Разстиламе ги в тава върху хартия за печене. Поръсваме със зехтин и подправките. Печем на 200 гр. 7-10 минути.

Нарязваме зелената салата и овкусяваме със соса.

Подреждаме пилешкото, крутоните, по едно разполовено яйце на порция и поръсваме салатата Цезар с люспи пармезан.

Салатата Цезар с пилешко филе и крутони е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: