Веган карфиол на фурна

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Веган карфиол на фурна
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Веган пържолите от карфиол наистина са много вкусни и лесни за приготвяне."

Необходими Продукти

  • карфиол - 2 стека
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 8 скилидки
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиола почистваме от листата, измиваме и отрязваме две веган пържоли (останалото използваме за друга рецепта).

В купичка смесваме зехтина, кимиона, ригана, пипера и солта, намазваме с тази смес пържолите и ги слагаме в тава, покрита с хартия за печене.

Разрязваме скилидките чесън на две и добавяме към карфиола.

Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем карфиола във фурната на 180°С за около 20-30 минути докато омекнат.

След това махаме фолиото, обръщаме пържолите и ги печем без фолиото още 10-15 минути.

Веган пържолите от карфиол наистина са много вкусни и лесни за приготвяне. Могат да се ползват и във веган сандвичи или да се комбинират с някаква веган салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: