Начин на приготвяне
Смесват се брашното, 2 супени лъжици от захарта, омекналото масло и жълтъка. Замесва се тесто и се оставя в хладилника половин час. След това тестото се разточва, слага се в намазана с мазнина тава и се набожда на няколко места с вилица.
Пече се 10 минути на 200 градуса. Махат се костилките на вишните и плодовете се разпределят върху изпеченото тесто. Поръсват се с останалата захар и се напръскват с лимонов сок. Поръсват се със смлените бадеми.
Тартът се пече във фурната 30 минути на 180 градуса, докато вишните не омекнат, а тестото не стане светлокафяво. Вади се и се охлажда.
Сладкото се смесва с водата и се загрява леко. Тартът се намазва с топлото сладко и след като се охлади, се поръсва със смлените орехи.