Бобов хумус

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Бобов хумус4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Сервирайте бобовия хумус поръсен със зехтин и сусам и с препечен хляб."

Необходими Продукти

  • бял боб - 300 г сварен
  • нахут - 100 г сварен
  • сусам - 40 г
  • зехтин - 35 мл
  • лимонов сок - 25 - 30 мл прясно изцеден
  • кимион - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 50 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете добре сварените бял боб и нахут и ги сложете в каната на блендер.

Добавете зехтина, солта, лимоновия сок, кимиона, водата и червения пипер.

Загрейте тиган на умерен огън и запечете в него сусама (ако е суров). Разбъркайте го няколко пъти, за да изстине и го сипете при всичко останало, заделяйки малко от него за поръсване при сервиране.

Пуснете да се смели всичко до гладка паста (хумус) и доовкусете с още сол или лимонов сок ако е необходимо.

Сервирайте бобовия хумус поръсен със зехтин и сусам.

Добър апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Irena
Irena
Много вкусно стана!
05.07.2023 10:59
1
Покажи всички подкоментари