Начин на приготвяне
Формата за кекса е с диаметър 19 см.
За да приготвите диетичния сладкиш, в две купи разделете белтъците от жълтъците. Белтъците оставете настрани. Към жълтъците прибавете крема сиренето и разбийте. Постепенно се прибавят маслото, ванилията, подсладителят, брашната и бакпулверът. Всичко се разбива. Получава се доста гъста смес.
Разбийте белтъците на сняг. След това постепенно ги прибавете към другата смес и разбърквайте с шпатула.
Отделете една част от сместа, малко по-малко от половината. Към нея прибавете какаото и водата. Разбъркайте хубаво.
Намажете с масло формата, в която ще печете. Започвате да сипвате от светлата част и върху нея поставяте от кафявата. След това пак повтаряте със светлата и завършвате с кафявата.
Печем кето сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40 минути. Моята фурна е газова, преценете за вашата.
Кето мраморен кекс е много вкусен кето десерт.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия