Начин на приготвяне
Жълтъците се разбъркват с половината захарта, добавя се ванилията и маслото и всичко се разбърква. Белтъците се разбиват на сняг, добавя се останалата захар. Брашното се пресява и се смесва с нишестето и бакпулвера.
Добавя се яйчената смес, разбитите белтъци и всичко се смесва. Тестото се излива в намазана с мазнина тава.
Млякото се кипва с маслото, добавят се макът и грисът. Кипва се на силен огън, добавят се ромът и всичко се охлажда. Изстиналата макова смес се разпределя върху тестото, отгоре се слагат половинките от отцедените кайсии с изпъкналата част нагоре.
Пече се 40 минути на 180 градуса. Желатинът се накисва във вода и се оставя да набъбне. Разтваря се на водна баня и се смесва с кайсиевия мармалад. С тази смес се покрива топлият сладкиш.
Коментари