Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Руски сладкиш с кайсии и мак

Руски сладкиш с кайсии и мак

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Руски сладкиш с кайсии и мак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • масло - 200 г
  • захар - 200 г
  • грис - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 300 г
  • нишесте - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • прясно мляко - 350 мл
  • мак - 250 г
  • ром - 3 с.л.
  • компот от кайсии - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • желатин - 10 г
  • кайсиев мармалад - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбъркват с половината захарта, добавя се ванилията и маслото и всичко се разбърква. Белтъците се разбиват на сняг, добавя се останалата захар. Брашното се пресява и се смесва с нишестето и бакпулвера.

Добавя се яйчената смес, разбитите белтъци и всичко се смесва. Тестото се излива в намазана с мазнина тава.

Млякото се кипва с маслото, добавят се макът и грисът. Кипва се на силен огън, добавят се ромът и всичко се охлажда. Изстиналата макова смес се разпределя върху тестото, отгоре се слагат половинките от отцедените кайсии с изпъкналата част нагоре.

Пече се 40 минути на 180 градуса. Желатинът се накисва във вода и се оставя да набъбне. Разтваря се на водна баня и се смесва с кайсиевия мармалад. С тази смес се покрива топлият сладкиш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тина
Тина
Много вкусен!
27.07.2014 10:28