Начин на приготвяне
Обелете сладкия картоф и го нарежете на дебели шайби. Трябват ви общо 6 шайби, по три за всяко парче френско козе сирене.
Сварете зеленчука в леко подсолена вода до омекване (но все пак кръгчетата трябва да останат цели, без да се начупват, затова не ги преварявайте).
Отцедете добре и оставете батата да поизстине, за да се стегне.
Загрейте тиган на силен огън и сложете половината масло. Запечете от двете страни шайбите сладък Картоф, за да добият апетитен загар.
Когато ги обърнете, намажете с останалото масло да попитам в тях, а не да остава в тигана, за да не загори.
Извадете и разпределете в две чинии по три кръгчета печени сладки картофи. Поръсете със малко сол.
Забършете тигана със кухненска хартия и запечете козето сирене до леко златисто, като отстрани сложите и орехите.
Извадете, положете сиренето върху бататите, поръсете със сусам и мед. Отгоре сложете по половинка орех и сервирайте топлото предястие.
Сладък картоф с козе сирене е удоволствие за всеки гастроном.