Начин на приготвяне
Измийте много добре сладките картофи, подсушете ги, разрежете по дължина на две половини, увийте ги в алуминиево фолио и печете на 180°С за около 40-50 минути.
Извадете картофите и ги оставете да изстинат.
Разделете броколите на розички, бланширайте ги за 5 минути, отцедете и ги нарежете на дребно.
Запържете нарязания на ситно лук, добавете нарязания на едро чесън и нарязания на ленти спанак.
Разбъркайте за 2-3 минути, махнете чесъна (по желание) и прибавете топеното сирене.
След като сиренето се стопи, добавете броколите (оставете няколко за украса) и подправките и свалете тигана от котлона.
С лъжица издълбайте внимателно вътрешността на сладките картофи и я добавете в тигана.
С тази смес напълнете картофените лодки, поръсете с кашкавала и украсете с броколите.
Сложете пълнен сладък картоф с броколи във фурната на 190°С за около 20 минути.
Вижте още колко се варят сладки картофи и как правилно се съхраняват сладки картофи.