Начин на приготвяне
Завийте сладките картофи във фолио и печете на 230°C, докато омекнат, около 1 час.
Развийте и обелете сладките картофи.
Прехвърлете в купа и ги намачкайте. Оставете настрана и охладете, докато правите картофеното тесто за този различен сладък хляб.
Загрейте фурната до 175°C. В голяма купа разбийте яйцата и захарта.
Добавете маслото, водата и разбийте, докато се смесят.
В отделен съд смесете брашното, бакпулвера, канелата, солта и индийското орехче.
Добавете сухите съставки към мокрите и разбъркайте.
И пасирайте сладките картофи и разбъркайте, докато се смесят добре, добавете и орехите.
Изсипете в продълговата тава.
Печете 70-80 минути (или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста) картофения хляб.
Охладете сладкия хляб от сладък картоф преди сервиране.