Начин на приготвяне
Сварете разчленения на розички карфиол или го пригответе на пара, за да не поема излишна вода. Не трябва да е преварен!
Отделете три розички, а останалото количество от зеленчука смелете в блендер.
Добавете яйцата, млякото, лимоновия сок, олиото, бадемовото и кокосовото брашно, както и солта и фибрите хуск.
Разбийте отново в блендера до получаване на хомогенна смес.
Накрая сложете малко овесено брашно с бакпулвера и отново разбийте. Добавяйте толкова овесено брашно, колкото е нужно, докато получите тесто по-гъсто от кексовото, но в никакъв случай прекалено гъсто.
Ако сте прекалили с брашното, винаги може да сложите малко вода от варенето на карфиола.
Сипете тестото за полезния хляб във правоъгълна форма за хляб за сандвич, покрита с хартия за печене. Добре е да е с 1.5 л. вместимост и хляба да не става много висок, а по-тънък, за да се изпече добре.
Загладете с шпатула и забодете заделените розички карфиол. Полейте с малко зехтин и печете на 180 °C за около 40 минути или до златист загар.
Внимателно отделете от формата и охладете върху решетка. Хлябът за диабетици е много мек затова може да го извадите заедно с хартията.
Отвътре е много сочен заради карфиола, това е разбираемо и е чудесно, защото се топи в устата.
Сервирайте с хубаво сирене или различни разядки за мазане.
Разкошно вкусно хлебче от карфиол за лакомници!