Класическа торта Наполеон

Класическа торта Наполеон1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Класическият вариант на любимата ни торта Наполеон. Любима и изпробвана рецепта."

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • бира - 1 ч.ч.
  • масло - 200 г краве
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • крем - 400 гванилия, баварски или кондензирано мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете маслото на малки кубчета. Смесете го с брашното и бакпулвера. Стрийте всичко на трохи. На тънка струйка налейте в сухата смес бирата.

Омесете еластично тесто и го разделете на 8 топки, всяка от които завийте в домакинско фолио и приберете за час-два в хладилника. Междувременно си пригответе крема. После извадете тестото от хладилника и разточете всяка топка на блат.

Оформете от тях еднакви квадрати. Надупчете всеки блат с вилица на няколко места.

Изпечете ги един по един за по 10-12 минути при температура до 200 градуса. Оставете ги да изстинат.

Намажете блатовете с крема, като след всеки намазан блат отгоре слагате следващия.

Оставете най-горния не намазан. Завийте тортата в домакинско фолио и я приберете на хладно (но не в хладилника) за една нощ.

От останалите изрезки оформете блат с произволна форма и го изпечете като останалите, след което го направете на трохи. Сега вече намажете горния блат и тортата отстрани с крем и ги наръсете с трохите.

Оставете тортата Наполеон да почине известно време, след което я нарежете и сервирайте.

Класическата торта Наполеон е чудна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Знаменитый и удивительно вкусный торт Наполеон,в нем тесто для коржей замешивается на пиве :)
04.02.2016 21:00
1
1
Покажи всички подкоментари