Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Унгарско лечо от шунка и червени чушки

Унгарско лечо от шунка и червени чушки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Унгарско лечо от шунка и червени чушки2 / 2
28/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 3 глави
  • шунка - 300 г
  • домати - 3 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • чушки - 4 бр. червени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се режат на широки ленти, доматите на резенчета. Лукът се реже на шайби, шунката – на кубчета.

Лукът се запържва в мазнината за около минута. Добавят се чушките, доматите, шунката и солта.

Добавя се нарязаната люта чушка и всичко се задушава 10 минути на силен огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: