Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Печена пуйка»Пуйка с дюли и картофи по грузински

Пуйка с дюли и картофи по грузински

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Пуйка с дюли и картофи по грузински1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
165 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пуйка - 1 бр.
  • дюли - 1 и ½ кг
  • картофи - 1 и ½ кг
  • магданоз - 8 стръка
  • копър - 6 стръка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуйката се измива и се вари 40 минути. Отцежда се, посолява се отвън и отвътре и се пече на фурна на 220 градуса до образуване на златиста коричка, като непрекъснато се полива с мазнината от печенето.

Добавят се картофите и се пекат 15 минути. Дюлите се обелват, махат се семките и плодовете се нарязват на резени.

Добавят се дюлите и се пекат около 20 минути, като се поливат с мазнината от печенето на пуйката.

Пуйката се сервира на голямо плато заедно с картофите и дюлите и се поръсва с нарязан магданоз и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: