Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Задушено Агнешко»Агнешко месо с дюли по грузински

Агнешко месо с дюли по грузински

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Агнешко месо с дюли по грузински1 / 2
28/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • дюли - 4 бр.
  • лук - 4 глави
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на не много едри парчета, смесва се с лука, нарязан на шайби, и се поръсва с черен пипер. Дюлите се почистват от кората и семената и се режат на четвъртинки.

Месото се задушава с лука в дълбок тиган без капак на среден огън 15 минути, като не се добавя вода и мазнина.

Върху месото се нареждат дюлите и се добавя половин чаша топла вода. Задушава се под капак 30 минути, поръсва се със сол и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: