Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско със зеленчуци в гърне

Свинско със зеленчуци в гърне

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Свинско със зеленчуци в гърне1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Взимате едно гърне, каните приятели на гости, всеки носи я месце, я вкусни зеленчуци, после слагате всичко в гърнето и чакате магията да стане - така се готвят най-вкусните манджи"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 гр.
  • картофи - 300 гр.
  • моркови - 100 гр.
  • ряпа - 100 гр.
  • магданоз - 50 гр.
  • лук - 50 гр.
  • кисели краставички - 100 - 150 гр.
  • дафинов лист - 3 - 4 бр.
  • чушки - 3 - 4 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на средно големи парчета - по 2-3 бр. в порция. Залива се с хладка вода и се вари до омекване.

Бульонът се излива и се прецежда.

Парчетата месо се разпределят в 3-4 гювечета и се добавят нарязаните зеленчуци и подправките. Всичко се залива с горещия прецеден бульон, посолява се и се вари на слаб огън.

Поднася се в гювечетата, като се поръсва с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: