Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Подлютено свинско в гърне

Подлютено свинско в гърне

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Подлютено свинско в гърне1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4-5
"Бедна ви е фантазията какъв аромат се носи от гърнето, като отворихме капака"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 - 900 г
  • лук - 3 - 4 бр.
  • масло - 100 г
  • люти чушки - 2 бр.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

При нужда обезкостяваме месото и го почистваме от ципи и сухожилия. Измийте под течаща вода, подсушете го и го нарежете на парченца. Част от месото може да заместите с черен дроб - така ястието свата още по-апетитно.

Сипете свинските късове в глинено гърне заедно с маслото и 1-2 к.ч. вода. Загрейте и прибавете ситно нарязания лук, люти чушки, зърна черен пипер, скълцан магданоз и сол на вкус.

Долейте 1 ч.ч. топла вода, захлупете гърнето и и го сложете на слаб огън. Задушете до пълното омекване на месото.

Поднесете ястието топло, като го полеете с препържено масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: