Начин на приготвяне
Нарежете на кубчета обеления патладжан и го посипете със сол. Оставете го настрани да пусне горчивия си сок. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета.
Почистените моркови нарежете на сламки и ги смесете с картофите. Нарежете на дребно лука и го запържете в половината сгорещено олио. Добавете кубчетата патладжан и нарязаните на пръстенчета чушки и пържете почти до готовност.
Редете в гърнето продуктите на пластове - пласт картофи с моркови, пласт патладжан с лук и чушки. Всеки пласт поръсвайте със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Продължавайте реденето, докато продуктите свършат.
Междувременно запържете гъбите в останалото олио, овкусете и тях със сол и черен пипер и ги изсипете върху останалите продукти.
Разтворете бульона с гореща вода и полейте продуктите -
течността трябва да ги покрива. Захлупете гърнето и гответе на умерена фурна до готовност.