Грузински гозинаки

Нина НордНина НордНовак55
02/06/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 135
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехите се кълцат на ситно и леко се запържват на сух тиган на слаб огън. Медът се загрява на слаб огън и се вари, докато капка мед, капната в чиния, не се разтича.

Орехите се добавят в меда и варенето продължава при непрекъснато бъркане, докато захарта не започне леко да се карамелизира. Добавя се пудрата захар и всичко се разбърква, след което се слага върху дървена дъска, намокрена с вода.

Разточва се с намокрена точилка на пласт с дебелина 1 сантиметър и се оставя да изстине. Реже се на правоъгълници или квадрати и се суши до втвърдяване.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар