Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Беларуски картофени копитки

Беларуски картофени копитки

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Беларуски картофени копитки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • брашно - 100 г
  • сода - 1 ч.л.
  • сланина - 150 г
  • лук - 2 глави
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се белят и се настъргват, добавя се брашното, солта и содата и се замесва тесто. Разточва се тънко и се реже на правоъгълници с големина 2 на 4 сантиметра.

Пекат се до златисто на 180 градуса. Сланината се реже на кубчета и се запържва. Добавя се лукът, нарязан на ситно и се пържи до златисто.

Преди сервиране копитките се пускат за 1 минута във вряща вода, отцеждат се и се сервират с пръжки и лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
33
20
10
Дай твоята оценка: