Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Картофен кейк с извара и кашкавал

Картофен кейк с извара и кашкавал

Картофен кейк с извара и кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • яйца - 2 бр
  • извара - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 100 г настърган
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • мазнина - 2 с.л.
  • галета - 1 пакетче
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - за намазване на тавата
  • черен пипер
  • чубрица - ронена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват и настъргват или намачкват. Фурната се загрява на 200 градуса.

Яйцата се разбиват със солта, към тях се прибавя киселото мляко с угасената в него сода, изварата, настърганият кашкавал, подправките и мазнината (аз използвам ленено масло).

Всичко се обърква добре. Тефлонова тавичка се намазва с масло и се поръсва обилно с галета по дъното и стените.

От останалата галета половината се слага в сместа, всичко се обърква, изсипва в тавичката и заглажда, а отгоре се посипва с другата половина.

Пече се до зачервяване, обръща се върху табла и по желание се поръсва с настърган кашкавал и чубрица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка: