Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лимецов киш с лапад и козе сирене

Лимецов киш с лапад и козе сирене

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Лимецов киш с лапад и козе сирене4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Вкус на селски киш, който не искате да си спестите тази пролет"

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • масло - 100 г + за намазване на тавата
  • козе кисело мляко - 2/3 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 50 мл.
  • пресен лук - 3 бр.
  • лапад - 2 връзки
  • козе сирене - 150 г
  • черен пипер - 1 щипка
  • бобени зърна - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя на стайна температура, за да омекне.

Лимецовото брашно се изсипва в купа, в която ще се меси тестото.

В средата се прави кладенче, в което се слага яйце 1 бр., маслото и козето кисело мляко.

Замесва се тесто, което се слага в купа, завива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за 30 мин.

Пресният лук се почиства, измива и нарязва на ситно.

Слага се в уок тиган, прибавя се олиото и се запържва за 5 мин.

Лападът се измива и се почиства от средната ципа.

След като лукът се запържи, се прибавя лападът.

Разбърква се много добре и се запържва за 10 мин., след което се изсипва в гевгир, за да се отцеди.

Яйцата 3 бр. се слагат в купа, прибавя се черният пипер и се разбъркват много добре.

Козето сирене се натрошава на дребно в отделна купа.

След като е престояло в хладилника, тестото се разточва и се слага в намазана в масло тава за киш с подвижно дъно.

Отгоре се нареждат бобените зърна.

Пече се тестото за киш 10 мин. в предварително загрята фурна на 180 °C, след което се изважда от фурната, бобените зърна се махат и се оставя да изстине.

След като блатът изстине, отгоре се нарежда отцеденият лапад.

Залива се с яйцата и се поръсва с натрошеното сирене.

Пече се лимецовият киш с лапад и козе сирене 30 мин в предварително загрята фурна на 180 °C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: