Начин на приготвяне
Яйцата се разбъркват с вилица и се изсипват в купа, в която ще се разбърква. Киселото мляко се разбърква със содата и се прибавя към яйцата. Разбърква се много добре.
Постепенно се прибавя брашното от лимец, като се бърка с дървена лъжица. Сиренето се натрошава и се прибавя към сместа. Разбърква се много добре. Кашкавалът се настъргва на ситно.
Половината от кашкавала, цялото количество олио и солта се прибавят към сместа и се разбъркват много добре. Сместа се разбърква до получаване на хомогенна смес.
Тавата, в която ще се пече тутманикът, се поръсва с брашно и олио.
Брашното и олиото се разбъркват и се намазва тавата от всички страни с четка. Сместа се изсипва в тавата.
Отгоре се поръсва с останалата половина от кашкавала.
Лимецовият тутманик с козе сирене и сода се пече в предварително загрята фурна 40 мин. на 160 градуса.