Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Лимецов тутманик с козе сирене и сода

Лимецов тутманик с козе сирене и сода

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Лимецов тутманик с козе сирене и сода
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
11/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Чудесен лимецов тутманик с козе сирене - за сутрешна или следобедна закуска"

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 3 ч.ч.
  • козе сирене - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбъркват с вилица и се изсипват в купа, в която ще се разбърква. Киселото мляко се разбърква със содата и се прибавя към яйцата. Разбърква се много добре.

Постепенно се прибавя брашното от лимец, като се бърка с дървена лъжица. Сиренето се натрошава и се прибавя към сместа. Разбърква се много добре. Кашкавалът се настъргва на ситно.

Половината от кашкавала, цялото количество олио и солта се прибавят към сместа и се разбъркват много добре. Сместа се разбърква до получаване на хомогенна смес.

Тавата, в която ще се пече тутманикът, се поръсва с брашно и олио.

Брашното и олиото се разбъркват и се намазва тавата от всички страни с четка. Сместа се изсипва в тавата.

Отгоре се поръсва с останалата половина от кашкавала.

Лимецовият тутманик с козе сирене и сода се пече в предварително загрята фурна 40 мин. на 160 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: