Начин на приготвяне
Маслото се оставя на стайна температура, за да омекне.
Лимецовото брашно се изсипва в купа, в която ще се меси тестото.
В средата се прави кладенче, в което се слага яйце 1 бр., маслото и козето кисело мляко.
Замесва се тесто, което се слага в купа, завива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за 30 мин.
Пресният лук се почиства, измива и нарязва на ситно.
Слага се в уок тиган, прибавя се олиото и се запържва за 5 мин.
Лападът се измива и се почиства от средната ципа.
След като лукът се запържи, се прибавя лападът.
Разбърква се много добре и се запържва за 10 мин., след което се изсипва в гевгир, за да се отцеди.
Яйцата 3 бр. се слагат в купа, прибавя се черният пипер и се разбъркват много добре.
Козето сирене се натрошава на дребно в отделна купа.
След като е престояло в хладилника, тестото се разточва и се слага в намазана в масло тава за киш с подвижно дъно.
Отгоре се нареждат бобените зърна.
Пече се тестото за киш 10 мин. в предварително загрята фурна на 180 °C, след което се изважда от фурната, бобените зърна се махат и се оставя да изстине.
След като блатът изстине, отгоре се нарежда отцеденият лапад.
Залива се с яйцата и се поръсва с натрошеното сирене.
Пече се лимецовият киш с лапад и козе сирене 30 мин в предварително загрята фурна на 180 °C.