Начин на приготвяне
Маслото се разбива със захарта, от която 2 супени лъжици се оставят настрана. Добавя се едно яйце и пресятото брашно. Замесва се тесто и се оставя за един час в хладилника.
Тестото се разточва между два листа хартия за печене. Слага се в тава, постлана с хартия за печене, покрива се с лист хартия за печене и се притиска с шепа бобени зърна. Пече се 15 минути на 180 градуса.
Изварата се претрива през сито и се добавят 3 жълтъка, останалата захар, ванилията и сметаната. Върху тестото се слага изварената смес и се пече на 160 градуса 30 минути.
Белтъците се разбиват на пяна и се добавя пудра захар, като разбитите белтъци не трябва да са много гъсти, а да се стичат леко от миксера. Белтъците се слагат върху тортата и тя се пече 15 минути на 160 градуса.
Готовата торта се покрива със стъклена купа и се оставя да се охлади, като купата не се маха. След два часа върху повърхността на тортата се появяват златни ангелски сълзи.