Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Ангелски кекс с белтъци

Ангелски кекс с белтъци

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Ангелски кекс с белтъци
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
19/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ангелите запяват, щом разберат, че вкъщи се приготвя този разкошен кекс с белтъци"

Необходими Продукти

  • белтъци - 300 г (10 бр.)
  • захар - 390 г
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 2 с.л.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват с половината захар на плътен сняг. Прибавят се ванилията, солта и олиото. Сместа се разбърква.

Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Към него се добавя останалата захар.

Сухата смес се прибавя към белтъците, като се разбърква с шпатула. Накрая се добавя и настърганата лимонова кора.

Кексова форма се намазва с олио.

Изсипва се половината смес. Върху нея се поръсва какаото и формата се допълва с останалата кексова смес.

Този ангелски кекс се пече в предварително загрята фурна на 160 градуса 40-45 минути.

Опеченият домашен кекс се охлажда върху решетка.

Да ви е сладко с Ангелски кекс с белтъци - един разкошен сладкиш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Христинке ,най-гадния кекс който някога съм ял.Има вкус на лайна и не става за нищо.Не го правете!!!!
27.07.2023 13:23
Анонимен
Анонимен
Разкошна рецепта !На вкус е уникален ,но защо всеки път ми спихва?Не го бода, чакам го да изстине и пак е наполовината на формата
20.03.2022 16:57