Начин на приготвяне
Белтъците се разбиват с половината захар на плътен сняг. Прибавят се ванилията, солта и олиото. Сместа се разбърква.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Към него се добавя останалата захар.
Сухата смес се прибавя към белтъците, като се разбърква с шпатула. Накрая се добавя и настърганата лимонова кора.
Кексова форма се намазва с олио.
Изсипва се половината смес. Върху нея се поръсва какаото и формата се допълва с останалата кексова смес.
Този ангелски кекс се пече в предварително загрята фурна на 160 градуса 40-45 минути.
Опеченият домашен кекс се охлажда върху решетка.
Да ви е сладко с Ангелски кекс с белтъци - един разкошен сладкиш!
Коментари