Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Медена пъстърва

Медена пъстърва

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Медена пъстърва2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1 кг филе
  • мед - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • оцет - 5 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • млян черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се нарязва на парчета, посолява се, поръсва се с черен пипер и се запържва до златисто.

Медът, оцетът, индийското орехче и лукът, нарязан на ситно, се смесват.

Пържената риба се намазва с тази смес, слага се в тава, намазана с мазнина, и се пече 10 минути на 220 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Григор
Григор
идеално стана
11.12.2014 20:46