Начин на приготвяне
Месото почистваме добре от ципите и нарязваме на малки хапки.
Нагорещяваме олио и запържваме месото до побеляване, после добавяме гореща вода или бульон - около 400-500 мл и оставаме да ври на слаб огън под капак за около час, час и половина, или до готовност на месото.
Тогава добавяме нарязаните на ситно лук и морков, граха (ако е замразен - оставаме да ври около 15 минути заедно с месото), царевицата и измития ориз. Прибавяме горещ бульон или вода - 3 ч.ч. Подправяме със сол, къри и черен пипер на вкус.
Изливаме в кръгла тава и печем в загрята фурна на 200 градуса до готовност на ориза. Преди да е извряла нацяло водата, вадим тавата от фурната, покриваме с вестник и хавлия, така оризът остава мек и сочен.
По желание при сервиране поднасяме свинско с ориз със соев сос.
Коментари